MemorBee

MemorBee is een educatief memory spel voor kinderen vanaf drie jaar. Het helpt kinderen spelenderwijs met:

 • Het alfabet ontdekken;
 • Het herkennen van letters;
 • Letters te koppelen aan woorden;
 • Woorden te koppelen aan plaatjes.

Ook stimuleert het verschillende leervermogen, denk hierbij aan kijken, lezen, onthouden en concentreren. Het heeft ook een wedstrijdelement wat motiveert!

 

Het spel bestaat uit 52 kaartjes; 26 kaartjes met één letter van het alfabet en 26 kaartjes met een woord en een bijbehorend plaatje.

 

Spelregels

Je kan MemorBee op verschillende manieren spelen:

 

 1. Memory
  Uiteraard kan je MemorBee spelen als memory. Het spel wordt dan gespeeld met twee tot maximaal 4 spelers. Voordat het spel begint is het handig om de kaartjes met de letters en de kaartjes met de woorden aan weerszijden afgedekt neer te leggen. 

  Als de kaartjes afgedekt op tafel zijn neergelegd dan mag de jongste speler als eerst twee kaartjes omdraaien (een aan de kant van de letters en een aan de kant van de woordjes). Deze kaartjes laat hij dan even liggen zodat iedereen kan zien welke afbeelding/letter er op de kaartjes staat. Als het twee kaartjes zijn die bij elkaar horen dan mag de speler de kaartjes houden, en nog een keer spelen. Is dat niet het geval dan worden de kaartjes weer afgedekt op tafel neergelegd. De volgende speler is nu aan de beurt. Het spel memory is afgelopen wanneer alle kaartjes van tafel  zijn. Degene met de meeste setjes heeft het spel memory gewonnen.

 2. Koppeltjes
  Kent u kind het alfabet al en wilt u starten met het leren van woordjes? Speel dan memory met de kaartjes open. Op deze manier kunt u zien of uw kind weet welke letter hoort bij welk plaatje. 

 3. Van A tot Z.
  Is uw kind nog jong en wilt u beginnen met het leren van het alfabet zonder het al te moeilijk te maken? Maak dan alleen gebruik van de kaartjes met de letters.
  Schud alle kaartjes met een letter door elkaar en laat uw kind de letters op de juiste volgorde zetten. Zeg duidelijk bij elke letter hoe je de letter uitspreekt en laat u uw kind dit ook doen.

 4. Flashcards
  Is uw kind nog te jong en wilt u beginnen met het herkennen van plaatjes zonder het al te moeilijk te maken? Maak dan alleen gebruik van de kaartjes met de afbeeldingen.
  Houd elke keer één afbeelding in de lucht en laat uw kind de afbeelding benoemen. 

 

Tips:

 • Spelen er kleine kinderen mee? Begin dan slechts met een klein aantal kaartjes, dat je steeds opvoert. Begin bijvoorbeeld eerst met de helft of zelfs een kwart van het spel.
 • Leg de kaartjes van te voren in nette rijtjes neer.